İçeriğe geç

Tango Talks Turkey nedir?

 

Tango Talks Turkey nedir?

” Tangosever iken, zamanla tango tüketicisi olmayı mı seçiyorduk; ya da farkında olmadığımız bir süreci mi yaşıyorduk? Asıl amacımız, bu farkındalığı oluşturabilecek bir etkinlik tasarlamaktı. ”

Sanıyoruz ki bu dansı deneyimleyen çoğu kişi için ‘Tango yapıyorum ve hayatım değişti‘ cümlesi; ortak paydadır.

En sevdiğimiz dostlarımızla bizi buluşturan, dünyanın her yerinde bizi yeni maceralara sürükleyen, iletişimimizi kuvvetlendiren, bizi ‘güzelleştiren’, bizi ‘iyileştiren’, oksitosinimizi arttıran, empatimizi geliştiren duygu yüklü dans Tango’nun hayatımızı değiştirdiği kesindi.
Peki hayatımızda bu denli etkili olan, ayaklarımızı yerden kesen, her daim ‘altın bilezik’ gibi kolumuzda taşıyabildiğimiz evrensel lisan Tango, 21.yüzyılda giderek daha da artan tüketim çılgınlığında değişiyor, dönüşüyor muydu? …  Bizim ‘tangomuz’ bunun neresinde yer alıyordu?
Tango sever iken, zamanla tango tüketicisi olmayı mı seçiyorduk; ya da farkında olmadığımız bir süreci mi yaşıyorduk?.. Asıl amacımız, bu farkındalığı oluşturabilecek bir etkinlik tasarlamaktı.

İşte buradan hareketle diyebiliriz ki; ‘kendi tangomuzu’ başkalarıyla tartışabildiğimiz, unuttuklarımızı hatırladığımız, ilham aldığımız, bilgi sahibi olup fayda ürettiğimiz, Türkiye’deki ve dünyadaki tango camiasına farklı gözlerin ‘gözünden’ bakabildiğimiz ve elbette ki ‘her yönüyle daha iyi tango yapabilme‘ niyetinde olan tangoseverler için oluşturulmuş bir etkinliktir Tango Talks Turkey. 

 

Etkinliğin hikayesi

2017 yazında her hafta Pazartesi akşamları düzenlediğimiz ‘ilham veren tango pratikleri‘ serimiz; düzenleyenler olarak bize de ilham olmuştu ve bu süreç giderek Tango Talks Turkey ‘e yönlendirdi bizi.

Her hafta farklı farklı konuklarımız oluyordu ve onların kendi ağızlarından kendi tango hikayelerini dinliyorduk. Farketmiştik ki ister aşina olduğumuz yüzler olsun, ister ilk kez karşılaştığımız kişiler; birinin ‘tango hikayesini’ bilmek; onu ‘dinleyebilmek’ alışık olmadığımız bir durum ya da unuttuğumuz bir ritüeldi. Söyleşi interaktif geçiyordu ve devamında yaptığımız pratik bölümünde herkesin – belki de empati kurabilmenin hazzıyla –  hem daha üretken hem de daha paylaşımcı olduğunu gözlemlemiştik. Çünkü öğrenmeye ve dinlemeye açık hale gelmiştik.
Özetle pratik gibi pratik yapmaya başlamıştık ve bir anlamda başlangıçta hayal ettiklerimiz gerçekleşiyordu. Herkes yaratıcı bir biçimde tango çalışabiliyor ve danslar özgünleşmeye dolayısıyla gelişmeye başlıyordu. Bu durum, bu etkinliği daha kapsamlı hale getirmemiz için çok geçerli ve yeterli bir çıkış noktasıydı bizim için ve buradan devam ettik…

Tango Talks Turkey’in hikayesi böyle başladı…

Her ay farklı bir tema ile gerçekleştirilen etkinlik iki bölümden oluşuyor.

İlk bölümde, belirlediğimiz tema çerçevesinde ‘söyleyecek birşeyleri olan’ ve katılımcılara ilham vereceğini; farklı bakış açıları kazandıracağını düşündüğümüz konuklarımızla interaktif bir söyleşi yapıyoruz.

İkinci bölümde ise, daha önceki deneyimlerimizden yola çıkarak; milonga (tango gecesi) yapıyoruz. İyi müzikler eşliğinde, olumlu bir atmosferde, konforlu bir pistte dans ediyoruz. Milonga gibi milonga yapıyoruz desek; daha doğru olabilir belki de…

Tango Talks Turkey ayda bir kez Cumartesi ya da Pazar günleri saat 17.00 den itibaren Cezayir İstanbul’da yapılıyor.

İlki Kasım ayında ‘Buenos Aires‘ temasıyla düzenlenen etkinliğin ikincisi 17 Aralık Pazar günü ‘Sustainability – Tangoda sürdürülebilirlik‘ temasıyla yapılacak.

Daha detaylı bilgi için: https://www.facebook.com/events/1942143029384303/

İletişim: 0536 671 6971
Facebook: https://www.facebook.com/Tangotalksturkey/
Instagram: @tangotalksturkey

Kategori:Blog